1-op-1 Behandeling

Alle aandacht voor jou alleen

De één functioneert beter in een groep, terwijl de ander gebaat is bij één-op-één contact. Voor die laatste groep kinderen en jongeren is er individuele begeleiding van Addenda Psychologen. Individuele begeleiding van een kinderpsycholoog zorgt voor een zeer persoonlijk en op maat gemaakt traject.

Praten én doen

De kinderpsycholoog houdt rekening met de taal, het tempo en de persoonlijkheid van het kind of de jongere. We kijken goed naar wat er op dat moment speelt en wat er moet gebeuren om vooruit te komen. Daarbij wordt niet alleen gepraat, maar vooral ook veel gedaan. Bij Positieve Psychologie en Oplossingsgericht Werken staat ‘leren door te doen’ namelijk centraal.

Positieve ervaringen

Kinderen en jongeren ervaren de trajecten bij Addenda Psychologen vaak als snel, interactief en leuk. Ze leren weer te vertrouwen op zichzelf en hun omgeving, waardoor zij gemakkelijker kunnen omgaan met eventuele uitdagingen.

Psychologie voor jeugd, volwassenen en gezin

Wat zeggen anderen over ons?

“Ik word niet meer boos en heb geleerd om meer ‘Koel’ te zijn. Ik weet nu dat ik alles mag zeggen, ook al is het niet leuk. Ik vind complimenten nu fijn.

Kind van 8 jaar Woede aanvallen

“Als ik geen zin had om te praten, dan deden we wat anders. Dat was ik niet gewend. Als ik me nu ergens druk om maak, lukt het me om het snel om te zetten en me beter te voelen. Ik ging graag naar Addenda toe, ze doen niet moeilijk maar helpen je wel”.

Jongere van 15 jaar Piekeraar

“Ik heb geleerd om van een afstandje naar mezelf te kijken en andere keuzes te maken. De positieve insteek vind ik heel prettig. Ik heb zeer goede, praktische en deskundige begeleiding gehad bij Addenda. Ik sta nu sterker in mijn schoenen en voel me meer ‘ik’.

Volwassene van 43 jaar Perfectionist, overspannen

“Addenda heeft ons kind weer ‘kind leren zijn’. We zijn enorm dankbaar en hebben zelf heel veel gehad aan de praktische adviezen om in onze opvoeding toe te passen. Top!”

Ouders van 35 en 37 jaar Gescheiden, liefdevol naar elkaar en naar ons kind

Hoe ziet een traject eruit?

De klik tussen het kind of de jongere met de kinderpsycholoog is het allerbelangrijkst. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is daarom altijd het begin van een traject. We stellen de doelen samen op en bespreken samen wat een fijne manier van werken is.

Ook maken we een schatting van het aantal sessies dat nodig is om de behandeling succesvol te laten zijn. Wanneer we besluiten te starten, worden de sessies meteen gepland. Tussendoor krijgt het kind of de jongere van de kinderpsycholoog leuke ‘denk- of doe-opdrachten’ mee, om thuis of op school verder te leren.

Kind en ouder beoordelen regelmatig hoe het gaat met de doelen. Zo is meteen duidelijk hoe het ervoor staat en kunnen we indien nodig op tijd bijsturen.

  • Overleg met Addenda of jouw hulpvraag past.
  • Laat de huisarts of Sociaal Team een verwijsbrief uitschrijven*.
  • Neem contact via het contactformulier of bel naar 0345-615763.
  • Wij nemen contact op om een afspraak in te plannen.
  • Als de klik er is, kun je starten!

 

* Met een verwijsbrief kan een traject volledig vergoed worden
(Jeugdwet vergoedingen via de Gemeente). Zelf bekostigen behoort ook tot de mogelijkheden (€ 105,- per sessie)

Hoe zit het met vergoedingen?

Met een verwijsbrief van de huisarts of het Sociaal Team wordt Addenda volledig vergoed (mits je in een aangesloten gemeente woont).

Zie vergoedingen

Vergoedingen psycholoog

Hoe lang moet ik wachten voor ik aan de beurt ben?

Wij vinden het heel belangrijk dat iemand die hulp wil, dit ook snel krijgt!
Binnen 5 werkdagen na een aanmelding via de telefoon, mail of het contactformulier, neemt Addenda contact met u op voor een korte telefonische intake. Hierin zal de aanmeldreden en hulpvraag met u doorgenomen worden. Vervolgens wordt u gebeld door één van onze psychologen om door te spreken of de aanmelding passend is bij Addenda.

Mocht het niet passend blijken, denken wij met u mee over andere mogelijkheden. Als de aanmelding wel passend is, wordt u op de wachtlijst geplaatst. Zodra er een plekje beschikbaar is, bellen wij om een persoonlijk kennismakingsgesprek te plannen waarna het traject gestart kan worden. Wij doen er uiteraard alles aan om u zo snel mogelijk te helpen. Voor de actuele wachttijden klikt u hier.

Liever een coach dan een psycholoog?

let op: alleen in Tiel

De jongerencoach focust op praktische en emotionele ondersteuning, en voor het ‘behandelklaar maken’ van een jongere of een gezin. Het voordeel van de coach is dat hij meerdere uren per week beschikbaar is en actief naar de jongere of het gezin toe gaat. Wanneer passend en gewenst, kan er na het traject met de jongerencoach een behandeling worden gestart bij een psycholoog.De coach blijft in nauw contact om de motivatie hoog te houden en steun te bieden. De jongerencoach is ook geschikt wanneer iemand uitbehandeld is in de GGZ maar nog wél behoefte heeft aan iemand die hulp biedt, al is het maar een luisterend oor. We zijn enorm blij met deze uitbreiding bij Addenda Psychologen!

De coach zetten we in voor:

  • Praktische ondersteuning
  • De brug tussen school, hulpverlening en gezin
  • Behandelklaar maken van jongeren
  • Stabiliseren, overbrugging naar behandeling
  • Terugvalpreventie na (S)GGZ behandeling

Nieuwsgierig geworden?

Neem gerust contact met ons op

Feestelijk nieuws...

...over onze doorstart!